S 1.1.2024. stupaju na snagu izmjene i dopune Zakona o mirovinskim osiguravajućim društvima (NN 156/2023) koje, između ostalog, propisuju da se djelomična jednokratna isplata u okviru obveznog mirovinskog osiguranja može ugovoriti u visini do najviše 20% od primljene doznake koja se isplaćuje na temelju ugovora o mirovini korisniku starosne i prijevremene starosne mirovine, ako je osnovna starosna, odnosno osnovna prijevremena starosna mirovina iz mirovinskog osiguranja generacijske solidarnosti veća od najniže mirovine prema zakonu koji uređuje obvezno mirovinsko osiguranje na temelju generacijske solidarnosti.

S tim u vezi, od 2. siječnja 2024. svi budući korisnici starosnih odnosno prijevremenih starosnih mirovina iz obveznog mirovinskog osiguranja s Hrvatskim mirovinskim osiguravajućim društvom d.d. (HRMOD) mogu ugovoriti mirovinu sukladno novim važećim jediničnim iznosima mirovina i zajamčenih isplata imenovanim korisnicima za mirovine iz obveznog mirovinskog osiguranja.

HRMOD-ov ažurirani web kalkulator obvezne mirovine moći ćete od 2. siječnja pronaći na https://hrmod.hr/obvezna-mirovina/ .

Za informativni izračun i sve ostale informacije možete nam se obratiti telefonski na 01/2231-430, putem maila info@hrmod.hr , osobno na našoj adresi u Zagrebu, Gradišćanska ulica 26 ili putem kontakata naših prodajnih zastupnika objavljenih na poveznici: https://hrmod.hr/wp-content/uploads/2022/07/HRMOD_popis_prodajnih_zastupnika_01022023.pdf.zip.